keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Yllätyksiä

Jeesjees. Saavuin Helsinkiin sitten. Jälleen. Suunnitelmat muuttuivat kertaheitolla, kun sain työtarjouksen yllättäen eilen aamuna. Siitä lisää myöhemmin.

Mutta arvatkaapas, kuka soitti eilen elämänsä ensimmäistä kertaa radioon ja voitti kisan? Joku tyttö nimeltä Emma.


Eli oltiin matkan puolivälissä, kohti Helsinkiä menossa tädin kanssa ja kuunneltiin YleX Iltapäivää. Siinä oli menossa joku kilpailu ja täti ojensi kännykkää, että soita, soita. Missattiin sitten lahjakkaasti ensimmäisellä kerralla joku kisa, mutta pikavoittokilpailuun ehdittiin.

Se oli aika yllättävää. Että soitin siis. Hitto, uskallan soittaa jonnekin YleX Iltapäivään, mutten Joulupukin Kuumaan Linjaan??! Lol.

Anyway, näpytin numerot nopeasti kännykkään ja painoin vihreää luuria. Hetken siinä kesti, ja ehdin jo ajatella, etten ollut tarpeeksi nopea. Sitten toinen juontajista äkkiä vastasi. Tai en oikeastaan ollut edes varma, että kuka se oli, koska en kuullut muuta kuin että joku sanoi jotain. En kuitenkaan hämääntynyt, vaan sanoin reippaasti oman nimeni ja että soitin kilpailuun.

Sain kuulla, että kerkesin kisaan mukaan. JES! Täti sulki auton radion ja jäin kännykkään kuuntelemaan, milloin musiikki loppuisi ja kisa alkaisi.

Kisan ideanahan oli siis keksiä juontajien nikkaroimalle linnunpöntölle asukki. Tai siis nimi ja ääninäyte siitä, miten olento ääntelee. Ei ollut pakko olla lintu.

Henkeäni pidätellen odotin vuoroani, ja suututti, kun en meinannut kuulla kunnolla. Oliko se autossa matkaamisen vika? Vuoroni tullessa minut kuitenkin kytkettiin langoille mukaan, jolloin kuulin juontajien äänet paremmin. Olin siis kolmas eli viimeinen osanottaja kisassa.

"Noniin, otetaanpas sitten viimeinen soittaja langoille! Moi Emma!"
"No moi!"
"Olepas hyvä sitten, annapas meille vähän ääninäytettä!"
"Okei... Muahahahawootwootmuahahaha!" *täti vieressä yrittää olla repeilemättä ääneen*
"Ohhhohooho, mikäs toi wootwoot oli?!?" *juontajat repeilee*
*repeilee itsekin* "No sehän oli Ilolintu!"
"Ilolintu?! No huhhuh......"

Sitten juontajat + Petri Nygård (vieraileva tuomari vissiin) valitsivat voittajan. Ja se voittajan julkaiseminen tapahtui tosi nopeasti. Olivat ilmeisesti aika samaa mieltä voittajasta.

"Ja voittaja on.... EMMA!"

Taisin vähän säikähtää, kun juontajat karjaisivat nimeni ilmoille yhteen ääneen ja taustalla kuului se voittomusa. Olin hetken tosi hämmentynyt, ja aloin miettimään vaan, että pitäisikö tässä nyt hurrata tai jotain? Jotain jeetä taisin kíljahtaa... En ole varma, koska muistikuvat siitä ovat melko hämärät. Jostain kumman syystä.

No mutta, aloittelijan tuuria. Voitin kuitenkin ne kaksi miestä, jotka minua ennen esittivät omat versionsa. Ja voitin YleX kassin. Öh, jeee? No todellakin jee! Minä en ikinä voita mitään. Ainakaan suurempia. Siksipä sitä kai osaa olla tuollaisista tosi pienistä voitoistakin tosi iloinen.

Ja siis loppumatkahan meni tädin kanssa radiosoitolleni repeillessä. Nauru pidentää ikää.

Ömm, ja juu, sain töitä. Oikein sopivasti kuukaudeksi. Ensimmäinen kerta, kun suhteiden kautta sain. Peukut töille! Wohoo!

Tänään oli ensimmäinen päivä, ja siinähän se meni, kun yritti tutustua paikkaan ja ihmisiin ja meininkiin. Perus. Työni tulee olemaan siis sellaista, että vien ruokaa vanhojen ihmisten koteihin ja toimistolle tullessani naputtelen koneelle tietoja ylös. Simppeliä, mutta mukavaa. Huomenna pääsen sitten vihdoin mukaan asiakaskierroksillekin haistelemaan, että minkälaista meininkiä se oikeasti on.

Huomiseksi olisi vissiin tulossa osa 2 Hear It!:istä. Luvassa aikas hottiksia meininkejä, stay tuned!

Söpö kuvatus googlesta pöllitty. Purrr.

Ei kommentteja: