maanantai 8. heinäkuuta 2013

Seoul Day 9

Viimeinen kokonainen päivä Etelä-Koreassa käynnistyi aikaisin sillä, että käytiin hotskulla aamupalalla...



Puuroa

Aamiaisen jälkeen kiiruhdettiin metrolle... Kohteena Seoul Station.



Ostettiin junaliput Daejeoniin, minne on kahden tunnin matka. E: tuleva työpaikka on siellä, ja meidän piti lähteä viemään hänen tavaroitaan sinne.

Juna-asemalta, lähtöä odotellen...

Matkalta.

Ja Daejeonista, ollaan kävelemässä E:n työpaikkaa kohti.

Raiskausnappi.... Jos painat tuosta niin se antaa hälytyksen jonnekin, että olet pulassa, sinua raiskataan tms. Jep, ihan eri merkitys kuin Suomessa suojateiden kohdalla!

E:n työpaikan ikkunasta Daejeonia.

E:n työpaikka ei ole ihan Daejeonin keskustassa, joten tuosta paikasta ei saanut heti sellaista käsitystä, että siellä asuu joku puolitoista miljoonaa ihmistä. Tavattiin E:n tulevalla työpaikalla hänen kaverinsa eli pomonsa (joka oli siellä palatsilla mukana - sekä Folk Villagessa), joka on itse asiassa lähdössä opiskelemaan Britteihin nyt syksyllä. Kierreltiin hänen kanssaan etsimässä E:lle asuntoa, ja matkalla asunnolta toiselle meitä tuijotettiin kadulla niin silmiinpistävästi, että tuli vähän sellainen julkkisfiilis. Siellä kun ei kuulemma oikein länsimaalaisia nähdä kauhean usein.

Asuntokiertelyn jälkeen mentiin syömään. E:n kaveri lähti vielä työpaikalle hommia tekemään ja sovittiin, että nähdään sitten iltakuudelta.

Mentiin ravintolaan, missä oltiin ainoita asiakkaita, ja omistajat olivat selkeästi hyvillään, että saivat ulkomaalaisia asiakkaita.

Ohhhh grillataan!

Voin kertoa, että tuo oli todella, todella hyvää. Vähän on jo ikävä sitä...

Ruokailun jälkeen eksyttiin eläinkauppaan, sillä E halusi nähdä, minkälaisia ruokia siellä koirille myydään - Kapu kun lähtee sinne myös tässä jonkin ajan päästä.

Siellä myytiin koiria, jotka olivat jotenkin niin surkeaa katsottavaa, kun ne olivat tuollaisissa pienissä kopeissa... Huhhuh.

Mentiin E:n työpaikalle hakemaan sen kaveria sieltä, ja miettimään, että mitä tehtäisiin. Päädyttiin sitten suunnitelmaan, että lähdetään käymään jossain temppelissä. Vähän taas eksyiltiin jossain ihan random paikoissa, kunnes löydettiin polku sinne:


Temppeli.


Temppelissä oli tosi rauhallista, ja se oli yllättävän kiva paikka käydä.

Lähdettiin sitten kävelemään pois, lähemmäs meidän juna-asemaa.


Päädyttiin juna-aseman lähellä olevaan kahvilaan, ja tilasin milk shaken ja muffinssin. Oli todella makeaa, mutta hyvää. Oltiin kahvilassa aina lähemmäs ilta-kymmentä, ennen kuin piti lähteä junaan.

Juna oli Seoul Stationilla puoliltaöin, ja lähdettiin sitten etsimään taksia ulkoa, sillä metrot eivät enää kulkeneet. Jonotettiin jonkin aikaa taksia, ja päästiin sitten jonkun tosi vanhan patun kyytiin. Se kyyti oli ehkä hurjimmasta päästä ikinä. Liidettiin eteenpäin niin hurjaa vauhtia, että sai pelätä henkensä puolesta. Täällä tuo liikenne tosiaan on aika hurjaa...

Selvittiin hengissä kyydistä (jes!) ja mentiin ruokakaupan kautta kämpille. Ostettiin kimbapia ja syötiin keksejä, jotka oltiin ostettu joskus jostain. Ja sehän oli pakkausaika! Oltiin valveilla lähes koko yö ja voin kertoa, että minulla oli hieman hankaluuksia saada 32 cd:tä mahtumaan laukkuun kaiken muun tavaran kanssa. Tungin sitten muutaman cd:n E:n laukkuun, ja sain painoa vähän laskettua.

Kerkesin nukkumaan pari tuntia, ennen kuin oli jo herättävä... Ja siitä päästään jännittävään lähtöpäivään, coming up next!

Ei kommentteja: