keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Switzerland Day 1

She's back! Ainakin hetkeksi aikaa. Huomenna kun pitäisi taas olla menossa, kun äiti soitti päivemmällä, että voinko tulla huomenna käymään Savossa. Ihan vaan katsomaan siskon kanssa yhdessä, että mitä sinne UK&Scotland -reissulle tarvitaan mukaan - sekä vähän celebrateilemaan äidin synttäreitä, jotka ovat maanantaina. Kai sillä vähän ikäväkin oli. Niinpä menen sinne huomenna junalla.

Anyways, tästä se lähtee! Sveitsin reissupäiväkirja, mitä kirjoitan vähän niin kuin ulkomuistista, sillä en kirjoittanut sitä ennestään minnekään ylös.

Tiistaina menin aika myöhään nukkumaan, sillä täällä oli kavereita käymässä ja kirjoittelin opintotukihakemusta netissä, sillä olin juuri kuullut, että se kannattaa tehdä heti, kun tietää menevänsä opiskelemaan ensi syksynä. Meni sitten keskiviikon puolelle, ennen kuin pääsin nukkumaan...

... Ja herätyshän oli ihanasti neljältä. Tai PITI olla. Ja olihan se, mutta mitäs tapahtuikaan?

Herätyskello soi neljältä. Emma ihmettelee puolinukuksissa, että miksi se soi. Läimäisee herätyksen pois päältä. Pää valahtaa tyynylle, ja Emma jatkaa hyviä uniaan. Noooooo! Seuraavan kerran Emma herää vähän ennen viittä. Emma miettii, että pitiköhän jotain tehdä, oliko herätys jotain varten päällä? Sitten se iskee. Paniikki! Muisti palailee pätkittäin. Hemmetti, kello on melkein viisi, ja E:n isän piti lähteä viemään viideltä kentälle! Nooooo! Emma pyörii huoneessaan hetken ympyrää ja tekee uuden suunnitelman. Nolo soitto E:n isälle (joka jo odottaa, että milloin lähdetään), ja tähtäys puoli kuuteen. Ei siinä muukaan auta.

Siis en vieläkään käsitä, miten pystyin nukkumaan pommiin! En ikinä nuku pommiin! Käsittämätöntä, käsittämätöntä...

Noh, kerkesin ihan hyvin lennolle, ja loppu hyvin, kaikki hyvin.


Ensimmäinen pysähdys oli Frankfurtissa. Tuo ylhäällä oleva kone ei ole meitsin - millään kaksikerroksisella Baseliin lennetty...

Frankfurtin kentällä oli jotenkin tosi tylsää, kuuntelin vaan tabletilta musiikkia, koska WiFiä ei ollut (tai ainakaan tabletti ei sitä löytänyt).

Noin, nyt ollaan Baseliin menossa! Se oli pieni kone se, millä lennettiin.

Lento Frankfurtista Baseliin kesti 40 minuuttia. Sain myöhemmin kuulla, että EuroAirport Basel on yksi maailman harvoista lentoasemista, joka on kahden maan hallinnassa (suoraa kopiota Wikipediasta) - Sveitsin ja Ranskan. Itse asema sijaitsee kuitenkin Ranskan maaperällä... Aika jännä!

Or for the first time?

Laukkuni saatuani viiletin aulaan, missä ihmiset odottelivat toisiaan. C:tä ei näkynyt missään, ja harmistuin, kun en ollut tajunnut kysyä hänen puhelinnumeroakaan. Odottelin, odottelin... Ehkä jonkun 50 minuuttia, kunnes C saapui. Oli kuulemma odottanut jossain ulkona bussilla. Öööö. Oukkei, no pääasia, että löydettiin toisemme!

Mentiin sitten bussilla C:n kämpille, missä tapasin myös C:n kämppiksen, joka on hänen paras ystävänsä myös. Hänenkin kanssaan tuli reissulla hengattua aika paljon.

Ei kai siinä mitään - pläänäiltiin vähän aikaa, että mitä tehtäisiin sinä aikana, kun siellä olisin, ja lähdettiin sitten kiertämään Baselia. Basel tosiaan on Sveitsin kolmanneksi suurin kaupunki, väkiluku noin 200 000, ja sijaitsee lähellä Saksan, Ranskan ja Sveitsin rajojen yhtymäkohtaa.

Seuraavaksi kuvia Baselista.





Posettaja ei jaksanut kauaa olla paikoillaan...









En tiennyt aiemmin, että Spar on maailmanlaajuinen. Tai no, ei sitä enää Suomessa ole, mutta kuitenkin... Nytpä tiedän.

C:n asunnon partsilta nämä alla olevat kuvat. Sieltä näkee Saksan vuoret. Hmm, ei vuoret. Ne ovat kuulemma "just hills".




Sellainen oli ensimmäinen päivä. Basel oli siisti kaupunki. Hiljainen - ehkä vähän. Paljon kirkkoja. Rakennustyömaita (niitä oli tosin kaikkialla ympäri Sveitsin). Söpöjä pikkukujia.

Toisena päivänä sain huomata, että ne Saksan "vuoret" olivat kuin olivatkin pelkästään kukkuloita verrattuna siihen, minne mentiin... Siitä lisää tulossa seuraavassa reissupostauksessa!

Ei kommentteja: