torstai 24. toukokuuta 2012

Hear It! -4-

Huhhei! Yritän tässä saada koottua tämän päiväisen k-musiikkipainotteisen postauksen pakettiin, samalla kun koitan toipua siitä järkytyksestä, joka minuun osui, kun katsoin yhden k-draaman tänään loppuun. Älkää. Ikinä. Katsoko. Fashion Kingiä. Seriously. What a crappy ending.

No mutta, asiaan! Tänään vuorossa vähän rauhallisempi viisu esittelyssä...

John Park

John Park, 23

Laulajasta
John Park on syntynyt aavan meren tuolla puolen eli Amerikan mantereella, missä hän tulikin ensin tutuksi osallistuessaan American Idolin 9. tuotantokaudelle. Valitettavasti kävi niin, että hänen taipaleensa kilpailussa loppui semifinaaleihin, jolloin hän muutti Koreaan ja kokeili siipiään siellä, toisessa laulukilpailussa, viime vuoden puolella. Ei hän sitäkään tosin voittanut, mutta sai sen verran julkisuutta ja huomiota, että käteen lätkäistiin levytyssoppari ja hei - isn't it all that matters?

Video Review
John Parkilta ilmestyi tämän vuoden helmikuussa ensimmäinen sinkku ja siihen kuuluva musiikkivideo youtubeen. Videolla on katselukertoja miljoona ja rapiat.



Videon tarina
Ennen tätä postausta en ollut katsonut videota kunnolla, vaan pelkästään kuunnellut biisiä silloin tällöin. Nyt, kun aloin sitä paremmin katsomaan, niin heräsi heti kysymyksiä ja erilaisia ajatuksia siitä.

John Park on jossain isossa varastolaatikossa / kontissa, joka taas on lentokoneessa. Kone lentelee taivaalla, ja Park angstaa. Äkkiä peräluukku aukeaa ja kontti putoaa. Parkin vollottaessa: "Faaaaalllliiiingg foooorrr yooouuuuu", kontti putoaa aika hitaasti ja uppoaa jonnekin mereen, mistä se sitten randomisti hilaa itse itsensä rantaan kuivumaan, ja Park astelee sieltä ulos sitten ilman naarmun naarmua.

Siis... What happened? Haluaako Park pudota rakkaansa niskaan, sitäkö tässä yritetään hakea? Koska laulussahan sanotaan englanniksi, että "falling like this, falling for you; even if you can't catch me; falling once again, falling for you; can't you embrace me?". Pudotusta siis kirjaimellisesti niin.

Hmm. Videossa oli muutama juttu, jotka kiinnittivät huomioni ja saivat pään täyteen kysymysmerkkejä:

1. Miten ihmeessä se boksi lähtee sieltä koneesta putoamaan? Siinähän näytetään yhdestä kuvakulmasta, että reunalle olisi vielä matkaa ihan kivasti. Vaikuttaa sille, että joko kontti on ottanut jalat alleen ja hilannut itsensä lähemmäs reunaa tai Parkki on supermies ja työntänyt sen sinne... Tai sitten siellä on joku muukin koneessa Parkin ja lentäjän lisäksi. Hämärää.

2. Park, ethän ole alkoholisti???? Yhdessä kohtaa pullo, joka näyttää ihan sellaiselle alkomahoolia sisältävälle pullolle, vierii lattian poikki ihan Parkin jalkojen juuresta. Lisäksi taustalla näyttää ainakin yhdessä avonaisessa pahvilaatikossa olevan niitä saman näköisiä pulloja... Selittäisi tosin Parkin angstin tilan ja sen, ettei hän ole millänsäkään, vaikka kone putoaa ja hän vaan pysyy paikoillaan ja jossain vaiheessa vain leijailee laatikon sisällä...

3. ... Mistä päästään siihen, kuinka maan vetovoimassa on ollut juuri sillä hetkellä jotain häikkää, koska ei näytä tuo putoaminen ihan normaalilta. Jos minä olisin tuolla, niin olisin ihan mustelmilla ja pyörisin siellä. Luultavasti kuolisin, kun nuo pahvilaatikot hakkaisivat minut hengiltä. Ja pullot hajoaisivat ja sirpaleet lävistäisi ihoa ja... Niin.

4. Mistä, siis MISTÄ ne höyhenet tulevat? Ei kai niissä laatikoissa niitä ole? Ehkä joku lintu on törmännyt sinne ja höyhenet vähän pöllyneet? Who knows. Call Sherlock please.

Videon lopussa, kun varastolaatikko on rantautunut biitsille, John Park aukaisee oven ja lähtee muina miehinä kohti uusia seikkailuja. Uutta elämää. Mikäs siinä.

Miksi John Park sitten putoaa lentokoneesta kontin sisällä?

a) Laskuvarjohyppy ei olisi tuntunut miltään, onhan tämä Park sellainen seikkailijaluonne kuitenkin. Pakko kokeilla astetta kovempaa lajia eli tässä tapauksessa konttihyppäämistä.

b) Parkin exä on ollut vihainen ja tunkenut jätkän konttiin ja lentokoneeseen. Maksaa vähän enemmän, mutta ainakin eroon pääsee... Hetkeksi.

c) Park on vähän nuts.

d) Park näkee unta. Se selittäisikin aika paljon. Itse asiassa kaiken.

e) Kontti oli Parkin koti ja pullot frendejä. Park halusi muuttaa, muttei suostunut astumaan jalallaankaan ulos laatikosta. Hän tilasi lentokoneen, joka voisi lennättää heidät kaikki turvallisesti uuteen kotipaikkaan. Matka mutkassa. Eikun mutka matkassa! Koneen peräluukun kiinnitys on vähän hutera ja se aukeaa (mitäs menit vuokraamaan halpiskoneen) ja varastolaatikko pomppaa ilmavirran mukana alas tuntemattomaan. Käyhän se muutto tietysti noinkin.


Biisi
Tuolla Parkilla on niiiiin pehmeä ääni, on sillä! Huokaus.

Pidin biisistä kovasti. Ja pidän edelleen. Sitä kuuntelee juuri silloin, kun haluaa rauhoittua.

Öööö riittäähän tämä biisistä?

American Idol
Katsoin Parkin American Idolin auditionin, ja se oli okei, mutta sen jälkeen alkoi mennä vähän vikaan... Ei iskenyt. Olen oikeasti tosi iloinen, että Park päätyi Koreaan unelmansa perässä, sillä olen varma, että menestystä on luvassa. Ei ehkä mitään megahypermenestystä, mutta menestystä kuitenkin. Aika näyttää.

Kuvatukset googletettu.

Ei kommentteja: