torstai 10. toukokuuta 2012

Watch It! -1-

Kuten jo aiemmin olen maininnut (ja mainitaanpa vielä kertaalleen siis), niin meitsin kiinnostus korealaisiin ja korealaisuuteen lähti pikkuhiljaa käyntiin draamoista. Sitä ennen minulla ei ollut mitään erityistä mielikuvaa korealaisista tai heidän draamoistaan, musiikistaan... Noh - mistään. Enkä varmasti vieläkään tiedä kaikkea.

Aiemmin katsoin yhden draaman kerrallaan, mutta sitten se vähän räjähti käsistä ja tälläkin hetkellä seuraan neljää draamaa yhtä aikaa... Huppista! Kolme niistä airaa Koreassa samaan aikaan ja katson niitä vain muutaman päivän jäljessä niiden alkuperäisestä esitysajasta. Riippuen siis, kuinka nopeasti ne saadaan laitettua nettiin ja subitettua englantiin. Neljäs draama taas on vuodelta 2010, ja seuraan sitä silloin, kun odotan muilta draamoilta uusia jaksoja tulevaksi.

Olen aiemminkin blogissani esitellyt muutamia draamoja, TÄÄLLÄ sekä TÄÄLLÄ. Tästä lähtee kuitenkin käyntiin tämä esittelen-yhden-draaman-kerrallaan -putki, joka siis ilmestyy blogiin joka kolmas viikko.

Let's start!

You're Beautiful

Valitsin tämän k-draaman ensimmäiseksi esitelmäksi lajissaan, koska olen kuullut, että tämä on ollut monen ensimmäinen katsottu k-draama ikinä. Ja onhan se tuolla DramaCrazyssakin katsotuin ja saanut MyDramaListilaisilta yhteispisteitä 8.67 asteikolta 1-10. Ei paha lainkaan.


Kategoria
Romanttinen komedia

Valmistusvuosi
2009

Jaksoja
16 (n. 1h 5 min. / jakso)

Juoni
You're Beautiful kertoo suositusta idoliryhmästä nimeltään A.N.JELL, joka tarvitsee uuden laulajan ryhmäänsä. Uusi jäsen, Mi Nam, joutuu kuitenkin lähtemään Amerikan maalle jonnekin silmäoperaatioon juuri ennen kuin hänen pitäisi mennä allekirjoittamaan soppari. Shit happens. Mi Namin neuvokas agentti keksii sitten, että tämän kaksoissiskonsahan voisi auttaa häntä ja esittää olevansa tämän veli.

Mi Namin sisko, Mi Nyu, on nunna-to-be, mutta suostuu auttamaan veljeään hädässä, sillä Mi Namin plääni oli, että he voisivat löytää kadonneen äitinsä, jos Mi Namista tulisi kuuluisa.

Kuinkas sitten käykään... Mi Namin esittäminen ei jää Mi Nyulle vain yhteen kertaan, kun veljen Amerikassa olo venähtää. Luvassa hupaisia kommelluksia ja ripaus romantiikkaa!


Emman oma arvio
You're Beautifulhan ei ollut ensimmäinen draamani, jonka katsoin. Itse asiassa aluksi ajattelin, että kyseessä on joku tylsä bänditeinidraama, koska plottikin kuulosti tosi lässylle ja jopa ne promokuvat olivat ihan hassun näköiset.

Sitten menin katsomaan ensimmäisen osan siitä, koska se oli tosiaan arvosteltu niin korkealle, ja yllätyin positiivisesti. Se oli mielestäni tosi hauska ja mukaansa tempaava ja oli ihan pakko katsoa lisää. Ja lisää. Ja lisää. Ja sitten se meni loppumaan. Nouuuuh!

Kaikki hahmot olivat uniikkeja ja hassun hauskoja, ja välillä sai kunnolla revetä nauruun. Mi Nyu oli tosin todella naiivi ja hitusen clueless koko ajan, mikä aiheutti välillä facepalmeja, mutta laitetaan se siihen luostarielämän piikkiin, right? Ei hän tyhmä siis ollut, mutta kyllähän se merkkinsä jättää, kun on jonkin aikaa luostarissa asunut.


Kenelle?
Sinulle, joka pidät romanttisista komedioista. Tämä ei ollut mitenkään imelän romanttinen, vaan hauskan romanttinen. Öh. Melkein sama asia? Melkein.

Mistä voi katsoa
DramaCrazysta. Itse streamasin Speedy Joen avulla, mutta on toki muitakin kanavia käytössä. Daily Motion on myös erittäin hyvä - ellei jopa parempi Speedy Joeen verrattuna. Kokeilemalla eri reittejä löytää varmasti itselleen parhaimman ratkaisun.

Tähdet, tähdet
Very Good 8/10
8 tähteä. Se on tosi hyvä tähtimäärä mielestäni. Tykkäsin sarjasta paljon, enkä kyllästynyt missään vaiheessa, vaan klikkasin uutta jaksoa peräjälkeen katsottavaksi. Ei siinä kauan mennyt, kun 16 jaksoa oli katsottu.

Itse tykkään, että sarja alkaa kiinnostaa heti ensimmäisestä jaksosta lähtien. Olen kuullut monen sanovan, että korealaiset draamat usein lähtevät kunnolla käyntiin vasta muutaman jakson päästä. Ehkäpä, en tiedä. You're Beautiful koukututti kyllä heti ensimmäisestä jaksostaan lähtien. Ainakin minut.

Kuvat googlesta.

Ei kommentteja: