perjantai 2. maaliskuuta 2012

It's here!

Ahihii, saan kiittää onneani, kun se kirja saapui postiin ennen kuin lähdin Helsinkiin. Sain eilen tekstaria sen saapumisesta ja tänään ennen äidin töistä nappaamista kipaisin postiin ja palasin sieltä paketti kainalossa ja onnellinen hymy huulilla. Voi sitä pienistäkin asioista olla vaan niiiiin iloinen!

Joku tarkkamuistinen lukija muistanee pari postausta (?) aiemmin mainitsemastani kirjasta, jonka menin tilaamaan, kun luin lehdestä sen arvostelun. Saattaa olla, että mukana oli myös matkakuume, joka laski rimaa klikata "osta"-nappia netissä... Oli miten oli, tämähän kirja siis kyseessä on:


"Koko elämäni oli pakattu mustaan 70-litraiseen rinkkaan. Käsimatkatavaroissa oli vain passi, yhdensuuntainen matkalippu Delhiin ja opaskirja Intiaan. Rinkkani ei ollut edes täynnä. Otin vanhasta elämästäni mukaani vain parit kengät ja kasan vaatteita. Kaikki muu sai jäädä. Minä lensin vihdoin pois, niin kuin olin aina unelmoinut. Oli syyskuu 2009 ja Suuren Matkani alku teki nenänpäänikin onnelliseksi."

Noin se alkaa. Toimittaja Merja Mähkän puolitoista vuotta kestänyt matkatarina. Takakansi kertoo, että Mähkän seikkailuun mahtuu tulivuoria, paratiisirantoja, suklaaterapiaa, savimajoja ja sarvikuonoja. Puolitoista vuotta matkalla ja minä olen siitä lukenut vasta jonkun kuukauden-pari. Olen nauranut/hymyillyt varmaan joka ikisellä sivulla. Ihana kirja! Mähkä on kirjoittanut todella raikkaasti ja hauskasti, ja siihen maailmaan uppoutuu täysin. Ihan kuin olisi itsekin matkalla, kärpäsenä katossa.

Kirjassa on 254 sivua tekstiä ja kuvia, sekä tietoiskuja ja vinkkejä muille matkailijoille Mähkän kokemuksiin perustuen. Mii laiks!

Joo, ei tässä muuta. Hah, oli vaan pakko tulla ilmoittamaan tämäkin tänne. Ehkä joku muukin innostuu lukemaan kyseisen kirjan!

Ei kommentteja: