maanantai 19. elokuuta 2013

England&Scotland Tour -13: Glasgow

Viimeinen etappimme oli Glasgow. Fort Williamissa saatiin kuulla lontoolaiselta huonetoverilta, että sinne ei kannattaisi mennä, koska se on hieman pahamaineinen paikka. Ei meillä tosin mitään muutakaan mahdollisuutta ollut, koska oltiin varattu hostelli ja meidän lento lähti sieltä myös.

Luin jostain, että junamatka Fort Williamista Glasgow'hun on yksi hienoimpia (niin siis varmaan sen höyryveturin jälkeen?), ja toden totta - maisemat olivat komeat. Kuvia en pystynyt kuitenkaan ottamaan, koska maisemat vilahtelivat niin äkkiä ohi.

Niin, Glasgow. Olihan se vähemmän viehättävä kuin muut paikat, missä oltiin käyty. Siellä kulki vähän kaikennäköistä porukkaa, ja tuli sellaiset vibat, että ei tee mieli näyttää turistilta. If you know what I mean.

Saavuttiin Glasgow'hun myöhään iltapäivällä, ja käytiin heittämässä kamat hostellille, ennen kuin mentiin etsimään ruokapaikkaa. Käytiin Pizza Hutissa koska se oli lähin paikka. Siellä oli joku kuva kehystettynä kunniapaikalla - joku julkkis ilmeisesti keskellä, ja pari raflan työntekijää vieressä. En millään tunnistanut julkkista, vaikka yleensä tiedän aika hyvin. Sisko sitten osaisi valaista, että joku One Directionin jäsenistä se siinä leveästi Pepsodent- hymyili. Aijaa...

Ruokailun jälkeen lähdettiin kävelemään jonnekin päin. Kaupat olivat tässä vaiheessa menneet jo kiinni, joten mitään turistijuttuja ei voitu mennä ostamaan.











Niin, ilta meni jonkun puiston kiertämisessä. Palattiin hotskulle sen jälkeen, ja käytiin tekemässä online check-in, koska seuraavana päivänä tosiaan lähdettiin Suomeen.

Seuraavana päivänä lähdettiin lentokentälle bussilla sen verran ajoissa, että syötiin aamiainen kentällä, ja tehtiin viimeisiä turistishoppailuja kaupoissa. Lisäksi meidän lento oli tunnin myöhässä, mutta onneksi se ei vaikuttanut meidän jatkolentoon, joka lähti Lontoon Heathrow'lta - kerettiin sielläkin käyttää viimeisiä puntia.


Siinähän se meidän matka sitten oli. 13 päivää se kesti. Tykkäsin. Oli se oikein onnistunut.

Paluumatkalla pohdin haikeana, että tässä se nyt oli sitten. Meitsin suuri matkakesä 2013. Nytkö se jo loppui? Niin kauan sitä suunnittelin, ja nyt on aika sanoa heipat sille. Suunnittelen vielä, jos tekisin matkakirjat kaikista matkoista muistoksi. Jos sitä joskus saisi sen aikaiseksi...

Ei kommentteja: