keskiviikko 14. elokuuta 2013

England&Scotland Tour -13: Bath

Lontoosta matkattiin junalla Bathiin, mikä oli houkutellut Emman mukaan matkareittiin Jane Austenin avulla. Öhh, meniköhän tuo lause oikein... En mene vannomaan.

Eniveis, Bathissa vietettiin pari yön seutua, YMCA hostellissa, mistä olin varannut meille privaattihuoneen.


Jätettiin kamat hotskulle ja lähdettiin tutkimaan pientä kaupunkia, ja mitä se pitikään sisällään.

Historiallinen Bath Abbey







Pysähdyttiin kirjoittamaan kortteja jonnekin puistoon välillä.

Ympäri Bathia kävellessä ei voinut olla ihastelematta kauniita, historiallisia rakennuksia, jotka huokuivat menneiden aikojen tuoksuja ja fiiliksiä. Jokaisen nurkan takaa löytyi jotain kivaa ihmettelemistä...

... Kuten Jane Austen, joka yllätti meitsin täysin (luulin patsasta hieman kauempaa oikeaksi...)!

Oh yes, thank you, Mr. Darcy *hihi* !


Vessasta.


Saatiin kuulla paljon Jane Austenista ja tämän elämästä tuolla Jane Austen Centressä. Siskoa ei hirveästi kiinnostanut, mutta minä kuuntelin innoissani.



No olihan se pakko kokeilla...



Asunto, missä Jane Austen Bathissa asui, oli tämä, samalla kadulla kuin J. A. Centre. Nykyään asunto 25:ssä on hammaslääkärin vastaanotto.



Royal Crescent oli kyllä komia! Siis tästä kuvasta ei edes välity kunnolla se, miten komea se olikaan!


Varattiin tour 1 meille Lion Tourseilta. Mad Maxille oltaisiin haluttu, mutta se oli jo loppuunvaratti, joten Lion Tours it is.

Ensimmäinen kohde oli Stonehenge. Siellä ne mystiset kivet häämöttävät.

Ei oltu ainoita ihmettelijöitä...

Korppeja mitälie, hengaili ahkerasti Stonehengellä.


Autotie kulki ihan vähän matkan päästä Stonehengestä, mikä lievensi alueen mystiikkaa.

Meillä oli tunti aikaa tutkia Stonehengeä, ja pohdiskella sen merkitystä ennen minibussille palaamista. Kukaan kun ei tiedä tarkasti vieläkään, minkä kumman takia ne on sinne raahattu joskus kauan, kauan aikaa sitten. Ei kai niitä huvikseenkaan ole sinne pystytetty? Eivät meinaan ole kauhean kepoisia tuollaiset kivet. Who knows - kivet pysyivät vaiti sinäkin päivänä, varjellen tiiviisti salaisuuttaan.

Stonehengeltä lähdettiin 10-15 minuuttia myöhässä parin tyypin takia, jotka olivat vessassa. Meidän kuskioppaalla meinasi mennä hermot, mikä oli ihan ymmärrettävää, sillä aikataulussa olisi ihan kiva pysyä.

Seuraava pysäkki oli Lacockissa, missä tosiaan oli kuvattu Pottereita ja Ylpeyttä ja Ennakkoluuloa ja jotain muutakin. Lacock on pieni kyläpahainen, mikä on pysynyt sellaisenaan satoja vuosia. Söpö paikka!




Tämä katu kuitenkin kiinnosti eniten. Siellä kuvattiin Meryton- kohtaukset Ylpeys ja Ennakkoluuloon (v.-95). Oh yeahhh! Se miniseries kun on yksi lemppareistani evöööö.

OMG, I'm in Meryton !! ... Uhm, well, kind of...

Siinäpä se kierros sitten oli. Lion Tours oli ihan jepa, paitsi että olin jotenkin ajatellut, että meidän kuskiopas olisi johdattanut meidät ohjatulle kävelytourille Lacockissa ja kertonut paikasta enemmän. Ei sitten.

Takaisin Bathissa.



Huh??

Bath oli vielä parempi kuin mitä odotin. Ja kun siis odotukset olivat jo valmiiksi korkealla, niin se on jo aika hyvin. Suosittelen tuota paikkaa eh-dot-to-mas-ti, jos on menossa Britteihin matkalle / on aikaa päiväretkille, esim. Lontoosta. Koska sinne pääsee Lontoosta tunnissa, parissa? Äh, en enää muista tarkkaan, mutta ei sinne kauan mennyt junalla.

Ei kommentteja: