torstai 12. heinäkuuta 2012

Watch It! -4-

Uh, olipas taistelua siitä, minkä katsomistani draamoista esittelisin seuraavaksi. Tässä on tullut pari ihan mahtavaa korealaista draamaa nimittäin viime aikoina tsekattua... Voitaisiin kuitenkin mennä katsomisjärjestyksessä, eli:

IRIS


Kategoriat
Toiminta, jännitys, mysteeri, romantiikka

Valmistusvuosi
2009

Jaksoja
20 (kesto n. 1h 2 min. / jakso)

Juoni
Kim Hyun Joon ja Jin Sa Woo ovat parhaat ystävykset, jotka liittyvät salaiseen organisaatioon, NSS:ään, analystien Choi Seung Heen ja Park Sang Hyun toimesta. Hyun Joon ja Sa Woo molemmat rakastuvat Seung Heehen jo siinä vaiheessa, kun tämä vasta profiloi miehiä.

Hyun Joonille annetaan yksilötehtävä, joka tapahtuu Unkarissa, ja se muuttaa tarinan ihmisten elämät. Myöhemmin Hyun Joon koittaa selvittää, kuka järjesti hänet syylliseksi Unkarin tapahtumiin ja mikä on IRIS ja mitä se haluaa.


Emman oma arvio
Alun perin aloin katsomaan tätä sen takia, koska kuulin, että siinä näyttelee TOP! Big Bangista siis. Big Bang on meitsin lemppari k-popryhmä, jos joku ei sitä vielä tiennyt...

Luin Iriksestä todella hyviä arvostelujakin, joten uskalsin aloittaa tämän 20- osaisen draaman jo senkin takia. Enkä pettynyt.

Iris oli aivan loistava. Yksi ehdottomasti parhaimmista draamoista, joita olen katsonut tähän mennessä. Oikeasti yllätyin, kuinka intensiivinen tarinan kulku oli, ja kuinka monta kertaa juoni pääsi yllättämään. Aina kun ajattelin esim., että tiedän, kuka on pahis ja kuka hyvis, niin johan pakka sekoittui ja uusia paljastuksia pomppasi ruudulle - I so did not see that coming!

Näyttelijät osasivat hommansa erinomaisesti, ja TOP oli myös mahtava kylmäverisenä salamurhaajana. Paino sanalla kylmäverinen. Ei TOPpista näkynyt jokaisessa jaksossa, mutta aina kun näkyi, niin lyhyen ajan kylmät väreet kulkivat selkäpiitä pitkin. Hohoo!

Lisäksi tässä oli monta tuttua näyttelijää, jotka tunnistin (mm. pääosanaisen esittäjä on näytellyt My Princessissä). Tästä voi varmaan päätellä, että olen katsonut jonkin verran draamoja tässä...

Ainut miinus tulee draaman lopusta, joka oli yllättävin ikinä. Ja todella ärsyttävän piinaava, ja jäi harmittamaan vähän. Toisaalta - tällaisilta draamoilta voisi odottaa jotain tuollaista, mutta SILTI petyin hieman. Doh, aina ei voi voittaa.



Kenelle?
Jos pidät mysteerityyppisistä draamoista sekä toiminnasta, niin tämä voi olla teitsille. Itse tykkään välillä katsoa sellaisia, vaikka pidänkin enemmän romanttisista komedioista. Myös TOPin takia saa katsoa (jos sattuu tietämään sen verran Big Bangia), mikä mainio roolisuoritus!

Mistä voi katsoa
Dramacrazy.com:ista en tätä subitettuna löytänyt, mutta mysojusta löytyi. Laatu ei ole todellakaan HD:ta, mutta eipä tuo hirveästi haitannut. Voi olla, että löytyy jostain muustakin lähteestä ja kenties paremmalla laadulla, mutta itse pystyin ihan hyvin katsomaan tuolta.

Tähdet, tähdet
9/10 Great
Kuten tuli jo mainittua, niin tämä oli kyllä yksi parhaimmista draamoista, jonka olen katsonut. Ihan oikeasti. Vaikka se loppu vähän sucked, niin muuten draama voitti puolelleen täysin. Grrrreat!


Kuvat googlesta assassinoitu!

Ei kommentteja: