maanantai 2. tammikuuta 2012

Shampoo Free Challenge

Mihinköhän sitä taas päänsä on pistämässä... No kohti shampootonta elämää, tietenkin!

Muutama vuosi sitten luin Savon Sanomista toimittajan kokeilua shampoottomalla tiellä ja siitä se ajatus jäi sitten omaankin takaraivoon kolkuttelemaan. Nyt viime aikoina se on vahvistunut entisestään, ja joulukuun aikana päätin, että nyt tai ei koskaan! Koska en ole tällä hetkellä töissä/koulussa, ja on pipovuodenaika, niin sehän käy vallan mainiosti!

Eli olen päättänyt yrittää irrottautumista shampoosta. Kaikki ne kemikaalit, jotka niistäkin shampoopesukerroista on lähtenyt viemäreihin kiertämään... Huh, suorastaan ällöttää ajatellakin sitä. Nyt haluan jotain parannusta asiaa.

Normaalisti pesen hiukseni joka toinen päivä (med shampoo), eikä sitä pesutiheyttä olisi tarkoitus muuttaakaan. Viimeksi pesin hiukset uuden vuoden aattona eli lauantaina eli toissapäivänä. Nyt ne näyttävät tältä:


Pitäisiköhän tässä jotain faktatietoa kuontalosta kertoa... Koskaan en ole niitä värjännyt, enkä juurikaan suihkeita niihin tunkenut. Enimmän osan ajasta ne ovat olleet pitkät, mutta peruskouluaikaan on tullut muutaman kerran saksittua lyhyeksi. Ja tällä hetkellä ovat siis pitkät.

Olen lueskellut jonkin verran netistä tästä shampoottomasta elämästä, ja odotan, että hiukseni tulevat tuntumaan (ja näyttämään...) muutaman ensimmäisen viikon (joka voi pidentyä kuukausiksikin?) ajan rasvaisille ja ällöille ja yyh. Lopputuloksen pitäisi kuitenkin olla tuuhea ja kaunis tukka. Toivottavasti. Siihen ainakin pyrin, ja epätoivoisina aikoina suuntaan katseeni siihen tulevaisuuden näkymään.

Shampoo Free Challenge on siis homman nimi, ja tämä ensimmäinen viikko olisi tarkoitus lasketella rauhassa sitä shampoottomuutta kohti. Mikä tarkoittaa sitä, että tulen käyttämään ihan pikkuriikkisen - etusormen kokoisen tupsauksen - shampoota, ja ajelehdin kohti pelkkää vesipesua siitä sitten. Vai pitäisikö vaan suoraan pelkällä vedellä mennä? Ajatuksia?

Vinkkejä saa antaa, jos niitä on, sillä niitä otetaan mieluusti vastaan! Raportoin tänne ajoittain, miten homma etenee.

Ei kommentteja: