perjantai 6. syyskuuta 2013

22



Ensimmäinen kouluviikko ohi, OUJEE! Se oli erittäinkin tapahtumarikas, eikä sitten kuitenkaan. Meitä ensimmäisen vuoden viittomakielentulkkiopiskelijoita on 21, ja asuntolassa minun lisäkseni heistä asuu 2 siellä... Tiedän kyllä yhden tutorin, joka asuu siellä myös, sekä yhteispedagogi-puolelta yhden tytön. Muut ovat tuntemattomia.

Nämä ensimmäiset päivät on istuttu suurimmaksi osaksi salissa ja kuunneltu HUMAKista asiaa. Sitä on ollut paljon. Sitten tietysti on yrittänyt tutustua opiskelutovereihin, ja ihan hyvin siinä on onnistuttukin. Vaikken vielä taida ihan kaikkien nimiä muistaakaan... Minulla on parempi kasvo- kuin nimimuisti.

JA mitäpäs olisi opiskelijaelämä ilman bileitä? Käytiin jo toisena päivänä jossain bileissä, ja sitä seuraavana tutustumiskierroksella kaupunkiin sekä sen jälkeen vielä baareilua. Tosin meitsi oli ihan vesilinjalla, koska olin autolla - koska bussit kulkevat melkoisen huonosti tuonne luonnon keskelle myöhään illalla. Mikä on tyhmääääää.

Ei nyt varsinaisesti olla vielä opiskeltu, mutta ensi viikolla se alkaa. Oh boy! Kuultiin tutoreilta kaikenlaista, ja mielenkiintoista tulee etenkin niistä viittomakielen tunneista. Viime vuoden ensimmäisen vuoden opiskelijoilla tulkki oli pysynyt luokassa jtn 20 minuuttia, ja häipynyt sitten...

Ruotsi pelottaa kuitenkin ehkä jopa eniten. En muista siitä mitään. En muutenkaan ollut siinä kauhean hyvä, vaikka sen ylppäreissä kirjoitinkin. Onneksi se on ennen joulua, niin saa sen pois alta. Hope so.

Huonettani asuntolassa jouduin vaihtamaan. Long story. Se on kuitenkin samanlainen kuin tuo edellinen. Kahden hengen huone, asustelen siellä yksin.

Ja ainiin! Tänään täytän 22. Twentytwooo-o-ooooOO. Jep. 21 oli kyllä aika kiva jo, siinä olisi ollut ihan jeba pysyä. Mutta ei, kai se on pakko hyväksyä tuo 22 tämän hetkiseksi iäksi.

4 kommenttia:

Hm kirjoitti...

Myöhästyneet synttärionnittelut! :)

Mielenkiintoista alaa oot kyllä lähteny opiskelemaan. Toivottavasti on mielekkäät opinnot muutenkin! :)

Emma kirjoitti...

Kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Miks siis vaihdoit huonetta?

Emma kirjoitti...

Noooo siis nehän lähetti opistolta mulle avaimen huoneeseen, olin siellä yhen yön, kunnes aamulla tuli yks toinen tyttö siihen ja hän sanoi, että hänelle oli sanottu sen olleen tyhjillään. Selvitettiin sitten asiaa siinä, ja selvisi, että just ku mulle oli laitettu avain tulemaan, niin oli joku toinen huone vapautunu, mut mun nimee huonelistaan ei oltu laitettu. No sit muutin toiseen huoneeseen. :D