torstai 27. syyskuuta 2012

Watch It! -6-

Oukkei. Emma on takaisin k-draamojen ja k-popmusan esittelyissään! Vauhti tosin hidastunee, ja esittelyt tulevat tästä eteen päin joka toinen viikko. Eli suurinpiirtein joka kuukausi 1 draamaesittely ja 1 musaesittely. Ihan vaan sen takia, kun ei ainakaan tällä hetkellä ole aikaa väsätä joka viikko jotain. Tilanne voi muuttua jossain vaiheessa, mutta tällä hetkellä mennään näin.

Aloitetaas sitten tällä kertaa draamasta!

The Moon That Embraces The Sun



Kategoriat
Historia, romantiikka, fantasia

Valmistumisvuosi
2012

Jaksoja
20 (kesto n. 1h 5 min. / jakso)

Juoni
Draama kertoo tarinan Lee Hwonin, kuvitteellisen Joseonin kuninkaan, ja Wolin, shamaanin, välisestä rakkaudesta.

Wol syntyy jalosukuiseen perheeseen, ja voittaa Hwonin, kruununprinssin rakkauden. Kateelliset kuitenkin tulevat ja sekoittavat pakkaa - kieroilevat Wolia vastaan ja syöksevät tämän julmasti kruununprinsessan paikalta, melkein tappaen hänet samassa rytäkässä.

Vuosia myöhemmin katkeroitunut Hwon tapaa Wolin, jolla ei kuitenkaan ole mitään muistoja menneestä.


Emman oma arvio
The Moon That Embraces The Sun oli alkuvuoden suuri draamahitti kotimaassaan, joten pakkohan se oli minunkin katsoa. Siitäkin huolimatta, että pelkäsin tämän historiallisen draaman olevan tylsä. Oh my, miten väärässä olinkaan!

Mistä tunnistaa hyvän draaman? Siitä, että haluaa jokaisen jakson loputtua katsoa aina seuraavan jakson. Tulee sellainen kutina, että lisää, lisää, lisää! Sellaista TMTETS tarjosi.

Suuri hatun nosto myös näyttelijöille - etenkin lapsinäyttelijöille. OIi kyllä niin lahjakasta porukkaa mukana, että sarjaa olisi voinut tuijotella pelkästään heidänkin takiaan. Väittäisinpä näinkin, että lapset osasivat jopa paremmin kuin vanhemmat kollegansa. Etenkin Wolin esittäjän lapsinäyttelijästä pidin hirmuisesti (niiiin suloinen tyttö, aww!) - mutta sitten kun se mokoma meni aikuistumaan ja näyttelijä vaihtui, niin kesti jonkun aikaa, ennen kuin lämpenin hänelle.

Ei TMTETS tosiaan tylsä historiallisen draaman maineestaan huolimatta ollut. Se oli hauska ja viihdyttävä ja tasapainottavasti surullinen, ja kerran jos toisenkin huomasin hipaisevani silmäkulmiani kyynelten sumentaessa näkökenttää. Lisäksi juoni piti otteessaan alusta loppuun yllättävän hienosti, vaikka usein k-draamoissa onkin aikoja, jolloin ei tapahdu mitään ja aika tuntuu pysähtyvän, eikä sitä jaksaisi katsoa.

Ah, ja niin, olihan siellä toki ripaus taikaa mukana. Sellaisessa sopivassa suhteessa.


Mistä voi katsoa
DramaCrazysta löytyy ainakin. Sekä MyKimchiDrama.net:istä.

Tähdet, tähdet
9/10 Great
The Moon That Embraces The Sun -draama on ehdottomasti must-see. Voisin kuvitella, että tämä voisi olla mainio "my first k-drama" -experience. Ja heille, jotka eivät ole uusia k-draamojen parissa, niin saavat hienon täydennyksen katsottujen draamojen listaan. Suosittelen!


Kuvat embracetettu googlesta.

Ei kommentteja: