keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Lyhyt mutta ytimekäs?

En olekaan tainnut hirveästi syksyn aikana kirjoittaa opiskelusta tällä viittomakielen tulkki alalla. Kyllä tästä jo jonkin verran osaa sanoa, vaikka on vasta 4 kuukautta koulua käynyt. Ja 3 ja puoli vuotta jäljellä tässä vaiheessa.

Opiskelu on kuitenkin ollut hyvinkin intensiivistä, etenkin viittomakielen tunneilla. Aikanaan kun pääsykokeissa kävin, muistan erään tutorin varoitelleen, että ensimmäinen syksy on vaikea ja lähes joka päivä päättyy lievään päänsärkyyn, koska sitä asiaa tulee kerralla niin paljon.

Onhan tämä tietenkin yksilöllistä. Itse koen, etten ollut missään vaiheessa ihan älyttömän uupunut, eikä päähänkään koskenut muutamaa päivää lukuun ottamatta. Ne päivät, kun viittomakieltä oli aamusta iltapäivään, olivat rankkoja. Ja ovat kai vieläkin, mutta eivät niin pahasti kuin alussa. Silloin keskittyminen piti vetää äärimmilleen ymmärtääkseen jotain. Viittomakielen tunnit kun ovat viittomakielellä.

Viittomakielen lisäksi meillä on viestintää, ruotsia, englantia, yms. tunneilla. Ruotsi ja englanti olisi tarkoitus saada päätökseen tänä lukuvuonna. Englanti ei juuri huoleta, mutta tuo ruotsi... Ngghhh!


Onko opiskelu sitten ollut sellaista, mitä ajattelin? Joo, voisi niinkin sanoa. Vaikka olin varautunut, että tulee olemaan vielä rankempaa kuin mitä se loppujen lopuksi oli. Pari viikkoa ennen joulua oli ehkä pahin, ja se johtui pidemmän päälle töistä. Tehtävät tuntuivat kasaantuvan, eikä mitään meinannut keretä tekemään, ja kaikessa oli pienoinen sumpliminen... But I did it! Selvisin! Eli eipä se mahdotonta ollutkaan.

Opiskelu on ollut antoisaa, ja se on pysynyt mielekkäänä. Vaikka aluksi ajattelinkin, että plääh, metsän keskelle joudun (koska koulu on) ja yhyyy - varsinkin, kun Helsingissä sitä ennen majailin -, niin ei tämä Kuopio nyt sittenkään ollut niin paha juttu. Niin, vaikka vieläkin on silloin tällöin sellainen fiilis, että ei Kuopio ole se paikka, minne tulen jäämään koulun jälkeen. (Jo aikojen) Alussa oli jo sellainen vahva tunne, että haluan kansainvälistyä ja vieläkin se tunne on pysynyt. Keväällä meillä onkin jossain vaiheessa vaihtoinfo ja ARVATKAA KUKA SINNE ON ENSIN JUOKSEMASSA??!

Ala on kuitenkin tuntunut hyvältä valinnalta, ja se on hyvä juttu se.

Mitäs muuta? Ei kai mitään sen kummempaa. Kysykää, jos kysyttävää tulee. Hankala keksiä itse lisää sanottavaa.

Kuva googlesta

Ei kommentteja: