keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Fiiliksiä

Fiiliksethän ovat korkealla! Uijjuijjuiii!

Laitoin sunnuntaina siis sen asuntohakemuksen Kuopion Opiskelija-asunnolle menemään ja tänään oli tullut jo tarjous! Olin varautunut odottamaan kuukausien päivät sitä, mutta että nyt jo tuli vastaus?? Oukkei, käyhän se näinkin.

Kyseessä on kuitenkin siis soluasunto. Kolmen hengen. Oma huone tietysti, yhteisiä ovat kylppäritilat ja keittiö. Tämä ei kuitenkaan haittaa, vaan se tuntuu ihan unelmalta! Täällä koulun asuntolalla kun jaan tuon keittiön kymmenen ihmisen kanssa... Ainakin... Joten siihen verrattuna kuulostaa iiiiiihanalta!

Kämppä sijaitsee noin kilometrin päässä Kuopion keskustasta ja maksaa 70 euroa enemmän kuin tämä asuntolan kämppä. Ympäristö vaikuttaa tosi mukavalta googlen street view'n mukaan. Paikan päälle en ole kerennyt. Koitin soittaa tänään huoltomiehelle, tulisiko tämä avaamaan oven, jotta voisin käydä tsekkaamassa paikat, mutta eivät olleet enää siihen aikaan tavoitettavissa. Ja huomenna lähden Helsinkiin Ruotsin tentin jälkeen. Ja ilmoittaa minun pitäisi perjantaihin mennessä, että otanko kämpän vai enkö ota.

Joten ajattelin tietysti, että syteen tai saveen, ja maksoin takuusumman ja tässä sitä nyt ollaan. Aika ex temporelta tuntuu, mutta elämä on tällaista välillä. Not a very big deal. Ensi viikosta on muutenkin tulossa kiireinen (as always), mutta ehkä löydän jonkun raon aikataulusta, kun voin hinailla kamoja ristiin rastiin.

Ainiin. Se Ruotsin tentti on huomenna. Mutta huomenna me mennään A:n kanssa Helsinkiin ja sieltä perjantaina Tukholmaaaaaannnn! Ja VIXXin keikalle!!

Ainiin. Se Ruotsin tentti on huomenna...

NOOOOOOO

lauantai 26. lokakuuta 2013

Viikko 43 muistaakseni

Kuukausi vetelee viimeisiään, ja tämä on vasta 4. blogimerkintä lokakuulta. Sori, blogi-kulta, että hieman syrjin käyttöäsi... Mutta tilannehan VOISI olla pahempikin! Näin niin kuin positiiviselta kannalta ajatellen!

Tällä viikolla...

... Kävin tutor-haastattelussa ja unohdin puolet asioista, mitä piti sanoa. Ensi viikolla joskus pamahtaa tieto, että olenko vai enkö ole the future princess eikun siis tutor. Jos pääsen, niin jeee - ja jos en pääse, niin sekin on ihan okey. 7 haki meistä tulkkiopiskelijoista, ja 3 pääsee, joten... Luultavasti en muista ensi viikolla koko tutor- asiaakaan. On niin paljon muutakin muistettavaa. No stress.

... Oli meidän ensimmäisen vuoden tulkkiopiskelijoiden omat haalaribileet. Käytiin Amarillossa syömässä ja sen jälkeen siirryttiin bilettämään. Otin sieltä jopa jotain kuvia, ja uskallan muutaman tännekin laittaa.

XXXL Burger. Oli ihan pakko.

KIMPPUUN! GRAAAH!

Ja niin... Jälkkäriksi vetäisin tequilan...

Amarillo -viittomaposetus. Siinä ollaan kaikki Kuopion tulkkiopiskelijat vuosimallia -13!

Bilettämässä tosiaan käytiin parissakin paikassa, ja sieltä on vain niin hämyisiä kuvia, että en niitä tähän todellakaan läimäytä. Muistan, että olin en-niin-pienoisessa-hiprakassa, ja että kompastuin matkalla vessaan, kun en tajunnut, että siinä oli joku kynnys. Muuten istuskelin tai menin tanssimaan, jos tuli joku ihan jees -biisi. T:n kanssa mentiin joskus kahden jälkeen vielä vetämään hiljaiseen karaokepaikkaan Tinakenkätyttö. Se oli aika hyvä päätös illalle!

... Kävin laulamassa uuden tulkkikeskuksen avajaisissa. Meitä oli 3 soittajaa ja 2 laulajaa. Esitettiin Samuli Putron Älä sammu aurinko. Taisi kelvata.

... En ole opiskellut ruotsia yhtään...

Ei siinä muuten mitään siis, mutta kun ruotsin tentti on torstaina... Ja lähdetään A:n kanssa sitten heti sen jälkeen ajelemaan Helsinkiä kohti, ja perjantaina Ruotsi calling... Jau!

Tämä viikonloppu oli tarkoitus viettää Kuopiossa, koska tänä iltana on T:n tuparit, mutta äiti soitti eilen mykykeitolle - ja kuinkas kävikään? Ajoin mykykeiton perässä kotiin, ja kannatti. Oli se vain niiiiiin hyvää! Kohta puolin otan kaaran taas alle, ja suhahdan takaisin Kuopioon.

lauantai 19. lokakuuta 2013

Erittäin syvällisiä pohdiskeluja vaatteista. Erittäin.

Huom! Seuraavan tekstin EI ole tarkoitus mollata K-Citymarketin vaateosaston kuluttajia.

Kerrankos sekin päivä nähtiin, että K-Citymarketista AKA Cittarista löysin kivoja vaatteita! Kyseisen kaupan vaateosasto kun on aina silmissäni näyttäytynyt sellaisena "vanhempien ja mummojen osastona". Esim. äiti sieltä yleensä aina jotain ostaa. Ja osti sieltä meille lapsillekin joskus, kun oltiin sen verran pieniä, ettei kiinnostanut vielä, mitä meille päälle puettiin.

Nyt on minulta mennyt Cittari- neitsyys. Enkä edes ole vanhempi vielä (enkä piiiiitkiiiiiiin aikoihin tule olemaankaan). Teini-ikä on ainakin mennyt ohi... Öhömmmm. Pitäisiköhän tätä pitää jonkinlaisena vanhaksi tulemisen merkkinä? Hope not.

No mutta, mitä sieltä sitten löytyi? Totesin itsekseni tuossa äsken, etteivät ne vaatteet kuitenkaan mitään mummotyyliä edusta. Hei, ehkä Cittari on panostanut hieman nuorempien aikuisten puolellekin?


Äiti oli Cittari -reissulla mukana, ja kun koskettelin tuota vaatekappaletta, niin hän nyrpisti nenäänsä, tokaisten: "Yhh, miten se nyt kimaltelee noin?" Ja minä menin sovittamaan sitä, ja tykkäsin heti.

... Kyllähän se tietysti kimaltelee. Bling bling! ... No voi hitsit, nyt kun alan asiaa miettimään, niin onkohan tuo tarkoitettu nuoremmille ihmisille? Siis saako minusta sitten kauhean bling bling / teinipissis -kuvan, kun puen tuon ylleni? Kraaaaah, I don't know! Puen sen silti päälle. Juu. I don't care. Olenhan sentään järkevä ja kypsä nuori nainen, joka ei välitä siitä, mitä muut ajattelevat.


Toinen pusero tuntui iiiiiihanalta hipeltäessä. Aika joustavaa materiaalia. Pinkin topin kun laittaa alle, niin volá. Onko tuo sitten liian pinkkiä? Minkä kuvan se antaa kantajastaan?

Jaahas, olen näköjään ajautunut analysoimaan tällaista tällä kertaa. Ei ollut tarkoitus, hupsis! Ajatukset lähtivät näköjään rullaamaan sinne sun tänne. Aika perus-Emmaa touhua.

Oh well, joulua odotellessa ja silleen...

tiistai 15. lokakuuta 2013

Aikahyppy vuoteen 2020


Emma on 29-vuotias elämäänsä hyvinkin tyytyväinen nainen. Hän on juuri palannut Suurelta Seikkailultaan, joka alkoi Kanadasta, jatkuen aina USAn ja Brasilian kautta Uuteen-Seelantiin, Australiaan ja Aasiaan, mistä Afrikkaan, ja siitä takaisin Eurooppaan. Noin niin kuin typistetysti.

Matkaa varten hän oli paiskinut paljon töitä ja elellyt säästeliäästi. Tehnyt tietysti matkatilinkin, minne sitten oli tallettanut joka kuukausi ainakin puolet palkastaan.


Nyt hän on siis takaisin Suomessa. Vaikkei olekaan ihan satavarma, onko Suomi se paikka, missä hän haluaa asua koskaan pysyvästi. Pitkään reissun päällä olemisen jälkeen Suomessa on kuitenkin ihan kiva ainakin jonkin aikaa huilahtaa. Ja syödä tuoretta ruisleipää, käydä saunassa ja grillata lihaa. Ja mässyttää paljon Fazerin suklaata ja salmiakkia. PALJON.

Emma on vieläkin sinkku. Hän ei ole ihan varma, pitäisikö asiasta huolestua, sillä 20-vuotiaana hän oli sitä mieltä, että jos 30-vuotiaana ei ole vieläKÄÄN tullut ketään hyvää tyyppiä vastaan, niin pitäisi huolestua. Olo on kuitenkin melko rauhallinen - eihän tässä vielä mikään kiire ole, vaikka saattaakin tulla toisiin ajatuksiin, kun sukulaiset asiasta utelevat.


Emma päättää hetken harkinnan jälkeen muuttaa Helsinkiin. Siellä hän tosin asui ennen kuin edes lähti matkalleen, joten päätös on melko helppo.

Tulevaisuutta on hankala ennustaa, mutta jostain syystä Emmalla on sellaiset vibat vuonna 2020, että hän ei kauaa Helsingissä tule majailemaan. Suunnitelmissa on näillä näkymin muutto ulkomaille kenties opiskelemaan kieliä...


Kuvatukset gooooglesta!

lauantai 5. lokakuuta 2013

Haaste

Hanna haastoi minut tuossa jokin aika sitten tähän, ja vaikka olenkin vastannut samankaltaisiin aiemminkin, niin otin haasteen vastaan. En tosin mene lukemaan aiemmista postauksista, että mitä silloin on tullut vastauksiksi väännettyä, joten samoja juttuja voi hyvinkin tulla esiin. Ehkä!

HAASTEEN SÄÄNNÖT

1. Jokaisen pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Täytyy keksiä 11 uutta kysymystä.
4. Täytyy valita 11 bloggaajaa, jolla on alle 200 lukijaa.
5. Täytyy kertoa kenet on haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

11 asiaa Emmasta



1. Lupauduin laulamaan erääseen tilaisuuteen, joka on n. 3 viikon päästä, enkä ole julkisesti laulanutkaan tuolla lailla, paitsi joskus 15-veenä kielimatkalla ja vielä nuorempana kuoron kanssa (mutta silloin meitä oli lauma aina laulamassa) - ja karaokessa. Apuva!

2. 2.11. päivä lähden Ruotsiin, Tukholmaan katsomaan k-popryhmä VIXXiä. OMO! Lue lisää täältä.

3. Osaan olla aika usein ihan pihalla kaikesta ympärilläni tapahtuvasta, kun ajatukseni muuttavat suuntaa mahdottoman nopeasti.

4. Minua lievästi ahdistaa, kun ei ole töitä. Siihen kai tottui välivuosina, niin nyt on joten orpo olo, kun ei joka kuukausi rahaklönttiä tupsahdakaan tilille. Onhan tietysti Kelan rahat, mutta nekin menee, eikä säästöön oikein jää. Yhyyy...

5. Tein tänään ensimmäistä kertaa elämässäni korvapuusteja. Hieman ehkä nolottaa myöntää se, mutta kun ei aiemmin ole tullut tehtyä. Eilen oli ilmeisesti joku korvapuustipäivä, niin sain siitä inspiksen ja valmistin niitä tänään. Niistä tuli ihan järkyttävän hyviä!

6. Valkkari on parempaa kuin punaviini, vaikka olenkin yrittänyt opetella tykkäämään punaviinistäkin. Yritys jatkuu...

7. Teen juontiin olen tässä muutaman viime viikon aikana yrittänyt totutella, ja aika hyvin olenkin siinä onnistunut. Ahhh, I'm so proud of myself!

8. Sanon taas varmaan miljoonannen kerran, mutta matkakuume vaivaa Emma-parkaa. Aina.

9. En ole yhtään sporttinen, ja se vähän häiritsee, koska pitäisi liikkua enemmän. Päivät kun vaan menee istumiseen, which is not good.

10. Aika menee ihan tajuttoman nopeasti tällä hetkellä. Koulujen alettua ei ole ollut yhtään sellaista "what should I do?" -päivää.

11. Harkitsen tällä hetkellä instagramiin liittymistä - tosin voi olla, etten liitykään, koska en kuitenkaan sinne mitään laittaisi. Toisaalta muut laittaa, ja sitten voisi stalkkailla... Hmm!

Hannan kysymykset:

1. Pidätkö syksystä?
Pidän. Pidän oikeastaan kaikista vuodenajoista. Jokaisessa on puolensa.

2. Harrastatko taiteita, ja jos kyllä niin mitä? (Esim. valokuvaus, maalaus, käsityöt...)
Öhhh, ennn kai. No siis, tykkään valokuvata joo, muttei ne kuvat mitään taideteoksia koskaan ole. Paitsi joskus vahingossa...

3. Miksi pidät blogia?
Omaksi ilokseni, ja koska tykkään kirjoittaa.

4. Onko sinulla parasta ystävää?
Ei voi sanoa, että vain yksi olisi. Monta parasta ystävää.

5. Mistä haaveilet tällä hetkellä?
Matkustelusta maailman ympäri (ikuisuushaave), siitä että oppisin nopeammin viittomia, että pääsisin ruotsin kurssit läpi, ja että itse ja kaikki muutkin läheiset pysyisivät terveinä.

6. Millaista musiikkia kuuntelet?
Kotimaista, amerikkalaista ja korealaista pop/rockia/hieman rauhallisempaakin enimmäkseen. Heavy ei ihan sataatuhatta iske. Muuten melkoisen laidasta laitaan.

7. Oletko unelma-ammatissasi?
Who knows... Kunhan olen päässyt työelämään, niin katsotaan sitten. Ainakin opiskella tykkään kyseistä alaa.

8. Lottoatko?
Juu, silloin tällöin. On siellä lähes aina jotain oikein, muttei ikinä tarpeeksi!

9. Juhlitko synttäreitäsi?
En ole niitä sen kummemmin juhlistanut muutamaan vuoteen.

10. Oletko merkkitietoinen / -uskollinen?
En. Olen aika ulalla kaikista trendeistä. Ostan sellaista, mikä näyttää hyvältä/hauskalta tms.

11. Mitä näet jos katsot suoraan eteesi?
Porukoiden tietokoneen ruudun.

En jaksa keksiä kysymyksiä nyt kenellekään, mutta siihenhän taisikin olla lupa. Luistan siis tästä tehtävästä, hahaah!