tiistai 27. syyskuuta 2011

Vlogging continues

Hiphei hurray, sainpas vloggauksen tänään tehtyä! En tosin tiedä, mistä johtuu, että olen aika väsyneen näköinen siinä, mutta ei voi mitään.



Jaaaa lisäksi päivän musavideo. Sitä katsellessa tulee sellainen "mennäänpäs tonne lähiruokakauppaan laulamaan ja tanssimaan hyllyjen väliin!" -fiilari!

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Rullaillaan etiä päin

Heipparallaa immeiset!

Helsingissä kello on 08.05 pm ja sataa vettä ja tuulee. Ulkona onneksi - minähän olen turvassa täällä sisällä tietokoneilemassa ja relaamassa ja miettimässä huomista työpäivää.

En ole pyörtynyt enää kertaakaan sen viikko sitten tapahtuneen jälkeen (pienet sille!), joten eiköhän se niistä aivan liian vähistä yöunista sekoitettuna pikkujännitykseen johtunut. Harjoittelua olisi vielä pari päivää ja sitten vissiin pitäisi hoidella kaikki hommat yksin oikein mallikkaasti. O-ou.

Olen nauttinut hirveästi näistä päivistä, ne ovat olleet monipuolisia ja todella mielenkiintoisia ja tämä on todellakin työtä, jossa ei samanlaisia päiviä näy. Ja totta kai se on ihan himovaativaa ja välillä on pää ollut ihan sekaisin, kun niin paljon on juttuja tullut yhtä aikaa, jotka pitäisi tietää ja muistaa ja aaaaargh. Mutta se on silti kivaa - et sorry nyt vaan työ, mut et pääse muuttumaan yhtään kamalaks, vaikka oisit joskus ihan hirveen vaativaa.

Tässä sairausloman aikana eli loppuviikosta kävin parit leffat katsomassa; Cowboys & Aliens sekä Conan the Barbarian. Conan the Barbarianin menin katsomaan VAHINGOSSA. Ostin lipun Captain of Americaan ja menin siihen viereiseen saliin, jossa Conan alkoi. En sitten viitsinyt mennä vaihtamaan salia, joten tuijotin ihan sikahuonon leffan loppuun asti hieman pettyneenä. Nojaa, whatever.

Tulipas nyt tylsä merkintä, mutta kun ei tässä nyt sen kummempaa. Oikeasti nämä viime päivät ovat menneet kutakuinkin näin:

klo 06.00. waky waky
klo 07.00 kävelemään bussipysäkille
klo 07.45 lentokentällä
klo 08.00-14.00 töissä
klo 15.00 tai jtn kämpillä
Loppuilta menee hernekeittoa tai pastaa mutustellen, laptopilla ollessa ja tv:tä ehkä katsellessa. Ja sitten ysin tai kympin maissa unten maille, että jaksaa aamulla heräillä.

Laitan seuraavaksi varmaan jotain vloggingia kehiin. Se olisikin ensimmäinen tämän blogin historiassa. Khuul! Edelliseen blogiin niitä tuli liimailtua muutama kanssa, ja pikku hiljaa niiden tekemisestä pystyi jopa nauttimaan. Nyt on ollut tässä aikamoinen tauko, että eiköhän olisi aika kuvailla, juu! Joskus....

torstai 15. syyskuuta 2011

Ensimmäinen työpäivä

Eilen oli ensimmäinen työpäivä. Ja menikös se suunnitelmien mukaan? No ei todellakaan! Kun töitä oli jäljellä enää pari tuntia, menetin tajuntani ja seuraavassa hetkessä olin nousemassa ambulanssiin. Shit happens.

Eli siis pyörryin. En muista siitä mitään. Yhdessä vaiheessa olen juttelemassa asiakkaille - toisessa vaiheessa nousen ambulanssiin parin miehen minua sinne taluttaessa. Voitte arvata, että oli VÄHÄN häkeltynyt olo siinä vaiheessa. Menin istumaan ambulanssiin, toinen mies tarkkailee ja kyselee - toinen ottaa verinäytettä keskisormesta.

"Noniin, sä pyörryit äsken... Muistatkos, mikä päivä tänään on?"

En muista. Pidän päätä käsissä ja yritän miettiä, olenko ollut jonnekin muka matkalla vai mitä minä teen lentokentällä vai onko tämä kaikki unta... Kun eihän sitä hemmetti sentään voi muistaa heti havahduttuaan kaikkea.

Pikku hiljaa alkaa aivot raksuttamaan ja samalla, kun lähdetään lentokentän pihasta, alan kertomaan kaikkea, mitä päähän pälkähtää ja mitä muistan, minua seuraa pitävälle miehelle. Miestä huvittaa hirveästi.

Päästään terveyskeskukseen, minut ohjataan istumaan käytävällä olevalle sängylle. Menen makaamaan. Parikin tyyppiä tulee kyselemään, mitä muistan ja ottamaan verikokeita. Muistan paljon paremmin asiat nyt. Olen vahvasti sitä mieltä, että pyörtyminen johtui edellisyön yhden tunnin unista... Minä kun olin mennyt E:n kanssa yksiin opiskelijabileisiin silloin. En ollut juonut mitään (siis en edes vettäkään, joka olisi ollut ilmaista), koska tiesin, että seuraavana päivänä on töitä. Tarkoitushan ei ollut edes olla niin myöhään partyissa, mutta sitten se aika vaan kului kumman nopeasti... En enää ikinä mene minnekään bileisiin, jos seuraavana päivänä on töitä - sen opin kantapään kautta nyt! Kunnon yöunet alle ensin!

E saapuu kohta terveyskeskukseen ja minua alkaa itkettämään. En ole ikinä pyörtynyt ja taidan olla siitä ajatuksesta vähän sekaisin. Istuskellaan sängyn laidalla ja otetaan hassuja kuvia meitsin kameralla. Ja E käy kaksikin kertaa jollain juoma-automaatilla ostamassa minulle kaakaota ja itselleen kahvia.

Päästään lähtemään muutaman tunnin päästä. Saan sairauslomaa perjantaihin saakka (eli maanantaina taas töihin), vaikka kysyin vaan, että voisinko saada jonkinmoista todistusta työnantajalle, että mikä minulla oikein on ollut. Nojaa, whatever.

Illalla soitan työnantajalle ja hän on kovin ymmärtäväinen. Sovitaan, että maanantaina palaan työharjoitteluun. Tekstailen lisäksi yhden työkaverin kanssa, ja hän kertoo, että kaikki olivat ihan sekaisin, kun menetin tajuntani. Kaikki isohkot pomotkin olivat saapuneet ihmettelemään maassa makaavaa Emmaa. Ja että kolautin pääni aika kovasti lattiaan kaatuessani. Vaikka siihen ei koske.

Nyt on olo ok, menin eilen nukkumaan joskus kahdeksalta, ja nukuin yhteentoista.. Eli hyvin nukutti. Mutta siis ei enää ikinä tuollaista, en tykännyt pyörtyä yhtään! Maanantaina toivon mukaan paremmin menisi päivä!

perjantai 9. syyskuuta 2011

Congrats to me


Parin viikon todella intensiivinen koulutus on päättynyt ja Emma did it! Lopputesti meni 95% oikein, pari tehtävää oli väärin (jotka olivat tietenkin ihan typeriä virheitä ärgh), mutta se ei menoa haitannut, sillä 80% piti vähintään olla oikein. Siispä tuntuukin tyhmältä, että minua ärsyttää suunnattomasti, ettei mennyt 100% oikein... Siis mikä minua vaivaa?? Läpi mikä läpi, excellent!

Koulutuksen aikana muutkin testit ovat menneet oikein mallikkaasti, mitä nyt muutamissa pitänyt uusia, mutta sittenkin aina tullut 100% oikein. Mikä taas on kai hieman huvittavaa, sillä peruskoulussa ja lukiossa olin aina keskiverto-oppilas, jota ei aina jaksanut kiinnostaa kokeisiin luku. Tämän pariviikkoisen aikana olen siis yllättänyt itseni motivoituneisuudellani ja testeihin lukemisella. Very nice!

Eli eli, mitäköhän sitä nyt voisi tästä työstä sanoa? Jostain syystä tuntuu, ettei näin julkisesti ihan kaikkea. Kuitenkin jouduttiin viemään paperisilppuriin kaikki opiskelumonisteet ja -laput, kun schedulessa luki "Destroy the evidence". Pari lappua saatiin jättää itsellemme, mutta muuten piti kaikki hävittää, koska ne sisälsivät tietoja, jotka voisivat vääriin käsiin joutuessaan aiheuttaa vaaratilanteita. Ja niitähän ei kukaan halua, eihän?

Siksipä voisinkin näin ympäripyöreästi kertoa, että tulen työskentelemään Helsinki-Vantaan lentokentällä erään lentoyhtiön palveluksessa... Joo, tuo on hyvä!

Että sellaista. Ensi viikolla alkaa työhön tutustuttaminen, jota odotan aika jännittyneenä ja hermostuneena jo nyt. Huiiiiih! Noh, tähän asti on selvitty, niin eiköhän vastaavaisuudessakin! Yay!

keskiviikko 7. syyskuuta 2011

20 vuotta ja 1 päivä


Sen verran on täällä elelty siis. Huisia! Teini-ikä on takana päin ja nyt ollaan sitten aikuisia... Nojaa. Täytyy kuitenkin myöntää, että on kivempi sanoa, että hei olen kaksikymppinen kuin 19-vee. Jostain kumman syystä.

Synttäreitä juhlistin heräämällä seiskalta kurssille, ja kahden-kolmen maissa iltapäivällä juoksemalla kurssilta pois sateessa kohti ratikkaa ja kämppää. Odotin jotain kolme tuntia, että E pääsisi kämpille kanssa. Siinä odotellessa luin seuraavan päivän tenttiin. E:n saapuessa mentiin ostamaan kakkua! Äiti oli lähettänyt kakkurahaa 60 euroa (hmm) ja sorruttiin ostamaan kakkuja kaksin kappalein S-Marketista.

Joo, eli tuollainen party cake- nimellä kulkevahan oli pakko ottaa ja lisäksi oli mansikkakakku.

Vietiin kakut kämpille sulamaan ja mentiin ravintolaan syömään dinneriä. Omnomnomnomnomn!


Ruoka oli vähän kalliimpaa, mutta mikäs siinä jos kerran käy. Yllättäen siinä pöydän päässä oli jälkkärilistakin ja sorruttiin...


Se oli siis meidän ensimmäinen jälkkäri. Kun tultiin takaisin kämpille, maistettiin party kakkua eli toista jälkkäriä ja sen jälkeen vielä mansikkakakkua eli kolmatta jälkkäriä. Sen jälkeen oli aikamoinen olo...

.... Ja vielä loppuillasta epätoivoista paniikkilukua seuraavalle päivälle, ennen kuin päivä olikin pulkassa sopivasti!

Tähän asti tosiaan on selvitty koulutuksesta ja aika toiverikkaana elellään, että seuraavat vikat pari päivää selvittäisiin myös. Kyllä tuo meidän irkkuope oli vähän sitä mieltä, että kaikki kyllä päästään läpi. Jeeee! Että kyllä se tästä, vaikka vähän kyllä pelottaakin, että miten varsinaisesta työstä tulee selviämään, mutta se on sellaista normaalia jännitystä, jota varmana kaikkia uusia juttuja kokeillessa on.

Olen tässä muuten miettinyt, kuinka paljon helpompaa esim. kaupan kassalle olisi ollut päästä - verrattuna tähän työpaikkaan. Tarkoitan siis tätä kaikkea pänttäämistä tässä. Ja kaikkea muutakin. Noh, kaikesta huolimatta olen tyytyväinen päätökseen, sillä tämä on kuitenkin jotain niin erilaista, ah! Perjantain loppurutistusta odotellessa...


puspus!

perjantai 2. syyskuuta 2011

Yksi kahdesta - done!

Bööböö. Olen elossa.

Tässä on nyt viikko oltu koulutuksessa ja tähän asti olen ainakin selvinnyt. Meillä on ollut siis joka ikinen päivä testejä, joista on ollut pakko päästä läpi, tai on saanut heittää hyvästit työlle. Kaikki ovat tähän mennessä päässeet läpi. 80% testistä on pitänyt aina olla oikein - jos on tullut hylätty, on saanut uusia kokeen kerran ja sitten onkin pitänyt osata 100%... Minulla kävi kerran niin.

Olen tykännyt hirveästi koulutuksesta - hirvittävän mielenkiintoista, ja opettaja on ollut niiiiin kiva! Ensi viikolla tosin vaihtuu, kun uusi opettaja Irlannista saapuu. Sveitsiläisellä opella oli jotain muuta menoja, niin ei kerennyt ensi viikkoa pitämään. Nyyh.

Meillä oli tosiaan tämä viikko peruskoulutus, jonka kautta myöskin pääsee töihin! Nyt on tällainen ns. erikoistumisviikkokoulutus, josta olen erittäin hermostunut. Paljon ulkoaopeteltavia juttuja ja tarkempaa. Jo tänä viikonloppuna on pakko opetella tekstejä ulkoa, uaaah! Itkettää... Melkein tosiaan unohdin, minkälaista se opiskelu olikaan, mutta tämä viikko palautti vahvasti mieleen senkin. Toisaalta tämä on sellaista, josta itse on todella kiinnostunut, niin ei tunnu niin pakkopullalta imeä tietoja itseensä. Lisäksi on oppinut todella hienoja uusia englannin kielisiä sanoja, joilla voi myöhemmin ylpeillä sitten.

Nojoo. Sellaista. Seuraava viikkokin voi olla aikamoista hiljaiseloa tältä suunnalta, kun tämä yrittää opiskella lähes 24/7 miinus nukkumiset. Elämä on.



Ihanaa weekendiä kaikille!